Aceste brioșe se țin foarte bine la congelator -- când eram la facultate, scoteam două seara și lăsam la dezghețat în frigider peste noapte. Dimineața când plecam grăbită (mereu întârziam), aveam un mic dejun sănătos și ușor de mâncat pe drum. Sunt cele mai gustoase calde, dar dacă nu le mâncați pe toate, se țin pe o farfurie ușor acoperită cam doua-trei zile.
Brioșe cu Fructe
(Rețeta adaptată de aici)
12 brioșe
Ingrediente:
- 175 g făină integrală*
- 50 g făină albă *
- 6 g bicarbonat de sodiu (1 linguriță)
- 3 g sare (1/2 linguriță)
- 75 g zahăr brun
- 175 g măr ras pe răzătoare mică (un măr de mărime medie, sau o pară abate)
- 30 g unt, topit și răcit câteva minute
- 1 ou
- 1 linguriță esență de vanilie
- 20 ml lapte**
- 150 g afine proaspete, sau căpșuni tăiate bucățele**
*Dacă nu aveți făină integrală, puteți folosi 125 g făină albă și 100 g ovăz măcinat.
**Dacă folosiți căpșuni congelate, omiteți laptele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu